Kleur van 2018

Flexa_2018_A_Welcome_Home_woonkamer_inspiratie_01.jpg

Het is inmiddels een traditie geworden: Flexa komt jaarlijks met een ‘Kleur van het Jaar’. Deze kleur vormt vervolgens de basis voor het totale palet voor het jaar.

In 2017 was de kleur van het jaar bijvoorbeeld Denim Drift; een grijsblauwe, diepe toon, met als doel een frisse kijk te geven op het leven. Deze combineerde prachtig met bijvoorbeeld okertinten.

Het uitgangspunt voor de kleurkeuze van dit jaar, is dat jouw huis zou moeten fungeren als jouw veilige haven. Buiten worden we al genoeg geprikkeld door alle toenemende impulsen. Thuis moet je tot rust kunnen komen en kunnen opladen, met de drukte van de buitenwereld ver buiten de deur. Dat vraagt dus om een welkome en warme basiskleur.

Gekozen is voor een warme grijsroze tint, met de vriendelijke naam ‘Heart Wood’. Een unieke kleur waarmee eenvoudig een warme en huiselijke sfeer kan worden gecreëerd.

Flexa_HeartWood_2018_ontspannen_met_het_gezin_comfortabel.jpg
Flexa_HeartWood_2018_ontspannen_met_het_gezin_speels_en_dynamisch.jpg
Flexa_HeartWood_2018_ontspannen_met_het_gezin.jpg

Flexa onderscheidt 4 verschillende kleurenpaletten, met Heart Wood als basiskleur.

#1 Moderne Stijl

Flexa_2018_Moderne_stijl_palet.jpg

Een palet dat wordt gekenmerkt door zachte grijsroze tinten, met accenten in krachtig blauw, cacao en donkerpaars. Inspiratie voor dit palet vormden natuurlijk hout en zacht leer.

#2 Elegant Comfortabel

Flexa_2018_Elegant_Comfortabel_palet.jpg

Dit thema is bedoeld om een plek te creëren waar jij je volledig kunt terugtrekken. Warme aarde- en kleitinten geven het geheel een soort ‘zachtheid’ of ‘aaibaarheid’ mee. Dit thema combineert goed met materialen zoals leer en fluweel.

#3 ‘A Welcome Home’

Flexa_2018_A_Welcome_Home_Palet.jpg

Vriendelijk, warm, maar ook wat frisser. Koele blauwtinten en natureltinten combineren hier mooi met Heart Wood. In dit thema zie je nog een overgang van de kleur van 2017 (Denim Drift) naar 2018.

#4 Speels & Dynamisch

Flexa_2018_Speels_en_Dynamisch_palet.jpg

Een spannend thema, met een geelgroene basis en accenten van goud. Dit palet heeft iets vrolijks over zich, dat de creativiteit voedt. Je moet wel een beetje durven…

Door middel van de Flexa Visualizer App kun je uitproberen hoe de kleur staat zonder dat je daadwerkelijk je muur hoeft te verven – superhandig dus! Kijk voor meer inspiratie ook eens op de Flexa website.

Flexa_Visualizer_App.png