Architectuur & Interieur

Elena69.jpg

Mijn uitdaging is een woning of interieur ontwerpen waarin jij je thuis voelt. Samen geven we vorm aan de realisatie. Geef het project voor een gedeelte óf van A tot Z uit handen. Laat je ontzorgen, en geniet van het proces! 

 
Artboard 2.png

Architectuur

  • Vrijblijvend oriëntatiegesprek
  • Verkennen van ontwerprichtingen
  • Conceptontwerpen
  • Werktekeningen op schaal
  • Bouwbegeleiding
Artboard 2 copy.png

Interieur

  • Vrijblijvend oriëntatiegesprek
  • Overzicht woonwensen
  • Interieuradvies op maat
  • Selectie en begeleiding vakmensen
  • Uitvoeren van het ontwerp
 

Architectuur

Ik ontwerp en realiseer nieuwbouw en renovaties, samen met de mensen die er uiteindelijk gaan wonen. Dat begint met een oriënterende fase. Je hebt net een kavel gekocht, wat nu? Of waar moet je beginnen bij het renoveren van je zolder? En is die aanbouw aan je woning nu wel zo’n goed idee, of toch niet? Allemaal vragen die we uiteindelijk samen beantwoorden. Ik geef graag nieuwe inzichten, en verken unieke ontwerprichtingen. Maar uiteindelijk bepaal jij zelf wat je wel en juist niet wilt.

De coördinatie en uitvoering kan ik gedeeltelijk of volledig uit handen nemen. Het project begint met het maken van conceptontwerpen, die ik vervolgens verder uitdiep in werkbare tekeningen op schaalniveau. Van 1:50 tot zelfs 1:5 voor de belangrijke details, om onduidelijkheden bij de aannemer te voorkomen. Als de daadwerkelijke bouw begint, voer ik de bouwbegeleiding uit. Een soort projectmanagement, eigenlijk. Wekelijks bezoek ik de bouw en intussen houd ik nauw contact met de uitvoerder. Ik bespreek de planning, loop langs ieder detail om de kwaliteit te beoordelen en -belangrijk- ik bewaak het budget. Vervolgens vertel ik jou hoe het met de bouw van je droomhuis staat. Je hoeft het hele proces dus niet meer te overzien: dat doe ik voor je. Zo kun je naast een drukke baan een huis verbouwen of een huis laten bouwen, en er nog van genieten ook!

Natuurlijk komt er meer kijken bij een bouwproject, denk aan aanbestedingen en het aanvragen van bouwvergunningen. Elk project is anders, daarom bespreek ik die zaken graag persoonlijk. Interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem gerust contact met me op.

 
Elena25.jpg
 
Elena37.jpg
 

Interieur

Woonwensen zijn vaak heel specifiek en het kan ontzettend lastig zijn om te creëren wat je voor ogen hebt. Na het eerste, vrijblijvende oriëntatiegesprek help ik je hier een beeld van te vormen. Vaak leidt dit tot nieuwe inzichten, uitgangspunten die je zelf misschien niet voor ogen had. Ik laat je zien hoe je met slimme ingrepen - klein of groot - de beleving van je huis verandert. Op een manier die bij je past.

Mijn interieuradvies omvat het grotere geheel van de inrichting van je huis. Een sterke, duurzame basis. Als interieurontwerper zoek ik naar de optimale balans in kleurgebruik, materiaalkeuze en verlichting. Effectief ruimtegebruik staat voorop. Meubelmaatwerk kan hierin uitkomst bieden. Uiteindelijk ontstaat een geheel eigen interieurontwerp dat precies aansluit bij hoe jij in een ruimte wilt wonen, leven en werken.

Voor een verdere uitwerking van het ontwerp, stel ik een traject op maat samen. Eventueel in samenwerking met interieurstylisten, meubelmakers en andere vakmensen uit mijn netwerk. SPINE verzorgt de gehele coördinatie van het proces, van de eerste brainstorm tot en met de oplevering. Je hoeft het hele proces niet zelf te begeleiden: dat doe ik voor je. Laat je inspireren door mijn portfolio of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

 
 
 
 
Kenmerkend voor mijn stijl zijn de lange, vloeiende lijnen die als een wervelkolom de ruimte verbinden en versterken.